diumenge, 21 de desembre del 2008

Una mica d'acció!

Dijous ja es va començar a animar la cosa. La venda de calendaris a barcelona va ser tot un xou, i la veritat es que vam triomfar bastant, hi ha un calendari dels bombers penjat a totes les parades de santa llúcia. Però l'animació va arribar divendres. Estava de guàrdia i just anàvem a preparar el sopar de nadal quan ens truca la policia municipal: foc vivenda! Era una mena de casa ocupada, i es va cremar el pis de baix. Hi havia una càrrega de foc (en cristià, matalassos, sofàs i merda mil) que hagues pogut fer un dels incendis més besties on hagi estat, però van tenir la sort que hi havia un tub de l'aigua de PVC a vista, just on va començar el foc, que es va rebentar i ho va controlar molt. De totes maneres vam tenir la nostra dosi d'adrenalina, sobretot al principi. Semblava que fos un pis patera, i anàvem acollonits convençuts que trobariem gent ofegada pel fum. Per sort tot bé, cap ferit i el foc apagat en poca estona, al punt per anar al sopar de nadal. Que va estar molt i molt bé amb els veteranos explicant anècdotes i els joves tirant menjar de punta a punta de la taula.
I ahir sortint de guàrdia altre cop cap a Barcelona. Vist l'èxit del dijous, vam decidir passar el dissabte al portal de l'àngel, i sort que ho vam fer perquè va ser una bogeria. Vam esgotar els calendaris que dúiem al matí, i a la tarda no donàvem l'abast, firmant calendaris fins que ens van agafar agulletes als canells. Vaig quedar acollonit de la resposta de la gent, semblàvem famosos!

I a la nit, mentre la resta estava en una discoteca plena de noies demanant autògrafs, jo estava sopant a la plaça major de Riudaura en el segon Sopar Rural. Va ser molt guapo, amb tio pep inclòs i moltes cançons al voltant del foc fins ben entrada la matinada. Llàstima que avui tenia guàrdia! una mica adormit però amb ganes de treballar. Ínutils fins ara, els diumenges acostumen a ser soporífers, no passa res.

Per cert, una cosa que he trobat avui investigant quan era el solstici d'hivern: era ahir a la nit! bé, de fet ha estat avui a les 12 del matí, per tant la nit més curta de l'any va ser ahir. Curiós, sense saber-ho ho vam celebrar com fa tres mil anys, al voltant del foc, bevent, cantant i ballant. Instint nenadertal o és que a Riudaura som uns heretges? La questió és que va estar de PM!!