dimecres, 10 de setembre del 2008

FESTES DEL TURA 08

Ja s'han acabat.. com cada any queda aquest regust de boca entre l'alegria d'haver-ho viscut i la tristor de que s'ha acabat. Gust de ressaca, diria jo, i és que han estat quatre nits i cinc dies bastant intensos. Anant a dormir cada dia més tard de les 8, coneixent gent nova, trobant-ne de coneguda que fa anys que no veies, bevent, patint ressaques acumulades, saltant, ballant... disfrutant! enrere queden records especials com l'esmorzar a la granja de la Marta Reyes, la turinada (d'on recordo poc), la paellada, la tancada d'ànecs, en rotllant expressant en veu alta la seva opinió... aquesta s'ha d'explicar perquè és molt bona: estàvem mirant els gegants l'últim dia (el ball d'espelmes) quan un regidor (em sembla) que parlava pel micro va dir algo com "els gegants, que són l'essència de les festes" i en Marc va contestar amb un "bueno, a part de l'alcohol" que va sentir mitja plaça. La pinya té aquests moments de lucidesa... També hi ha moments tristos com el correfoc: va ploure tota la tarda i no vam poder muntar l'espectacle, que aquest any era potent potent. Es va poder fer el correfoc però va semblar poc. Ho deixem per l'any que ve!
Costa d'explicar als no garrotxins la tristesa que sents quan s'acaben les festes del tura. Falta un any perquè tornin a començar penses, merda. I què farem tot aquest temps?? és com l'inici natural de l'any: s'acaben festes i has de tornar a estudiar, treballar, les tardes desapareixen i torna la rutina de cada dia.

Sort que el dia 19 comencen les de Riudaura!!





Foto que he trobat voltant per internet. Això és després del ball de l'hora, a la plaça campdenmas, però de fa uns quants anys. M'ha fet gràcia perquè a la dreta del casteller es pot veure bona part de la pinya, arremolinats al voltant d'en sei que devia estar explicant alguna tonteria.