diumenge, 10 de juny del 2012

Wrong wind, mate


Últim dia a Nyang nyang. Surt la barca cap a Siberut a les 12, tenim l'últim matí per aprofitar així que ens llevem a les 6 amb la primera llum. El mar encara està una mica mogut, però no fa vent! Súper optimista, em preparo tots els trastos esperant que E-bay funcioni. És la millor onada de l'illa, una esquerra tubera perfecte que només hem vist funcionar una tarda en dotze dies. Però avui hi ha mar, les onades són grosses i sembla que per fi ha parat el vent que porta tota la setmana bufant i destrossant la perfecció indonèsia que hauria d'haver-hi. Des del nostre losmen es veu la part final de la onada, força net, alguns sets guapos... jo i en Kezza sortim gairebé corrents pensant que, potser aquest últim matí, tindrem una sessió de les guapes. Potser.

El normal a les Mentawais és que no hi hagi vent, o que sigui molt fluix. I si n'hi ha, acostuma a ser de l'est, que és el vent ideal per gairebé totes les onades de la zona. El que hem tingut aquests dies és molt estrany, vents forts del nord que han bufat cada dia i cada nit sense gaires interrupcions, amb pluges i tempestes fortes. Si fins i tot hi havia moments que passàvem fred! Per sort, algunes estones després de les tempestes fortes el vent parava, el mar es calmava i teníem bones sessions, tot i que ni de lluny tant perfectes com són normalment. L'única onada de l'illa que funciona amb aquest vent està a 40 minuts a peu pel mig de la selva, i fer aquest camí d'anada i tornada sota tempestes tropicals i tot enfangat no és gaire motivador. I a sobre, en ser de les poques onades que funcionava, molts dels vaixells que porten surfistes per la zona estàven allà. Onades no gaire bones, pluja, patejada i gent. Però sembla que aquest matí podrem surfejar E-bay, a cinc minuts del nostre losmen!

Arribem davant d'E-bay i la crua realitat ens dóna una bofetada a la cara. No feia vent al nostre losmen perquè ha girat una mica la direcció, però en fa. I ve de mar. I E-bay està destrossada, com ho ha estat cada dia. Provem pitstops una mica més avall, una dreta que queda sempre més arrecerada. Tot i que pinta fatal, ens fiquem a l'aigua, però dues onades més tard sortim. Segons en Kezza, que va estar aquí un mes l'any passat i tres setmanes aquest any, no ho havia vist mai tant malament. A la platja, mirant les onades i ultra rallats, en Kezza resumeix molt bé la situació:

Wrong wind, mate. Tornem cap a casa.

E-bay, en una de les tardes bones. Watch out for the rocks, mate