divendres, 8 d’abril del 2011

Sengkonkan

La platja de Tropicals, foto: Dani el zarautzarra
Doncs aqui estem, passant els dies en un "surf camp" on jo, en kazaa i en johann sóm els únics hostes. I fa dies! perdó, no he presentat en Johann. És un surfero rstafari alemany que fa la òstia que viu entre Malàsia i Indonèsia, i parla bahasa perfectament. Bahasa vol dir idioma, i tant l'indonesi com el malai són gairebé idèntics! això és per l'influència del malai en tota la zona, que el va acabar convertint en lingua franca de totes les illes indonèsies. Total, en Johann estava també a Komala indah, el losmen on ens estàvem a Bali. En teoria ell anava a Lombok, i marxava el mateix dia que nosaltres, però es va trobar que a Lombok les onades eren bastant una merda i hi havia molta gent, així que em va trucar i va venir cap aqui.

Del poble de Sekongkan poca cosa es pot explicar, són quatre cases, un "restaurant" on menjar arròs, un puestu per menjar bakso (que és una mena de sopa) i un altre puestu per menjar gado-gado, boníssim i ultra barat. Empro el vocable "puestu" perquè no se m'acut paraula nostrada que es refereixi a una barraca de fusta amb quatre tamborets. Els preus en general són encara més ridículs que a Bali, que ja és dir: el gado-gado, que ja es un esmorzar potent, val 5.000 rupies, o sigui 40 cèntims d'euro. El millor d'aquest lloc, però, és que en dos dies he après més bahasa (indonesi) que en dos setmanes a bali, ja que ningú parla gaire anglès. El bahasa indonesi és molt i molt senzill, ja puc tenir una mínima conversa i demanar coses a les botigues. Com tot idioma té les seves complicacions, però per a començar a parlar-lo és extremadament senzill, una mica com parlar indi. ni gènere, ni verbs ni històries. exemple:

-selamat malam! (bona nit)
-malam (bona nit tingui vostè)
- ada nasi campur? (tenir arròs?)
-ada (si, en tinc)
-saia mau makan nasi dan ayam (jo voler menjar arròs i pollastre)
-ada, bapak minta minum? (en tinc, cap problema, el senyor vol beure quelcom?)
-ya, minta aqua dingin (si, voler aigua freda)
i així anar fent, només és apendre vocabulari i ala, a parlar com els indis, i quedes com un senyor!

I aqui estem tots tres, surfejant cada dia i explorant la costa sud de Sumbawa, on hi ha onades a cada dos pams. Només hi ha unes quantes onades que estiguin als llibres, la resta són rumors més o menys coneguts entre els habituals d'indonèsia. Al costat d'on estem nosaltres hi ha yo-yo's, més amunt scar reef i super sucks. Aquestes són les que es troben als llibres. Però més avall tenim Tropicals, mai posada en escrit però coneguda per tothom, i més avall algunes onades que vam estar buscant amb el google earth i sembla que l'hem clavat!! els hi hem posat nom i tot: lobsters, shrimps, miseries i unes quantes més que encara hem de batejar. Per cert, miseries (misèries en català) es diu així perquè: en johann es va fotre un trau contra els esculls, en kazaa li va fer un forat a la planxa, vam veure una mena de serp marina que no sabem ben bé què és però que feia molta por i ens van robar tot el què teníem a les motos mentre surfejàvem. A mi, la càmara de fer fotos, un invent (lo que et lliga a tu amb la planxa) i una samarreta. O sigui que a partir d'ara, poques fotos al blog!

S'acaben les fotos però arriben els vídeos! estem filmant bastant amb la Hero GoPro, la càmera que va enganxada a la planxa. Estic bastant sorprès de la qualitat de les imatges, em pensava que seria molt més cutre i queda bastant bé. D'aquí poc penjaré algun video una mica muntat, estic esperant a aquest cap de setmana que entren onades grans per poder tenir algunes imatges una mica canyeres.

sampai jumpa lagi! (ens veiem aviat!)

1 comentari:

Norbe ha dit...

Buuurrruuu!!!! perki tot super b!!! en beiu s ha tornat killo i va amb alfa pican a la gent pel carrer, en masmi ha entrat en un temple de budisme i tot el dia medita, i s ha construit un suport per aguantar el nas pq tan meditar li venien contractures al coll. En Sei s ha comprat una escopeta i cada dia va a atracar un banc difent(de fet no ha canviat gents). L adria es passa el dia atropellant nens de 6 mesos amb el cotxe,en batlle s ha tancat a dins la cisterna d'un camió de bombers i diu que no vol sortir mai més. En rotllant ha deixat de torrarse els cap de setmanes. En pepe es passa al dia amb una planxa de surf al mig del firal buscant onades pepe i en bart ha entrat al convent de monges i diu que vol ser monja. Ja veus que va tot de puta mare, jo ara estic treballan amb en jack jackson i ara començarem a rodar el Senyor dels anells 4.
i pa ree!! i perki que tal????