divendres, 11 de març del 2011

Qatar is different

Què dir de Qatar?

Que qui no hi ha estat no s'ho imagina gaire... jo almenys no! Qatar són gratacels, cotxes de luxe, gent amb túnica blanca i mocadors al cap i milions de coses en construcció. I el què es veu a la foto de la dreta: homes amb el vestit tradicional i dones casi amb burca tot mirant hoquei sobre gel, en una pista DINS d'un centre comercial on lo mes barat és dior i on hi ha canals venecians amb góndoles que et porten d'un costat a l'altre. La òstia tu.

Vaig arribar a mitjanit a l'aeroport de Doha, la capital, i l'Ahmed, a qui havia trobat a través de Couchsurfing (un altre dia ho explico) ja m'esperava a l'aeroport. un paio molt benparit, enginyer mecànic, treballa a la toyota de Qatar. Ell realment és egipci, si fos qatarí no treballaria! m'han estat explicant històries i és alucinant, néixer aqui no és neixer amb un pa sota el braç, sinó amb les claus d'un ferrari a la mà. El país està poblat bàsicament per immigrants, que viuen aqui però no tenen dret a res, ni tan sols a comprar una casa! això si, cobren bé, si alguna cosa sobra en aquest tros de desert són els diners... un petit exemple: les matricules aquí tenen sis números. Doncs es va posar de moda tenir números "guais", o sigui tots els numeros iguals o coses així. Doncs bé, segons la matrícula que vegis pots estar molt segur que la merda de placa d'alumini val més que tot el cotxe, encara que sigui un Aston Martin Vanquish edició limitada. De cotxes així n'hi ha molts, però de matrícula 111111 només n'hi ha una, i això aqui es paga! per cert, potser pensareu que els qatarís són uns pijos prepotents. doncs al contrari, son la òstia d'amables i simpàtics, molt i molt bona gent!

Pel camí enlloc de dur-me directe a casa em porta a veure una mica el centre de la ciutat, que de nit és acollonant, tipu nova york! no faig res més que veure cotxes com mai havia vist, que si bentleys, lamborghinis, porches, aston martins... el mes pobre i pelat va amb un hummer, i és normal, aqui la gasolina és casi regalada, i com a curiositat, el gasoil val el doble!!

L'endemà anem a visitar Doha, bastant alucinant el puesto aquest. Un dels llocs on em porta l'Ahmed és The Pearl, una mena d'urbanització de superluxe on lo més tirat que volta som nosaltres. hi ha una mena de marina tipu empuriabrava, però el iot més pertit és més gros que casa meva. Al vespre rematem la jornada amb uns tes i unes catximbes al "casc antic" amb els seus amics. Ho poso entre cometes perquè sembla que estiguis al soc (zoco pels que no tingueu el nivell d jejeje) d'una antiga ciutat àrab, però en realitat tot és nou, fet perquè sembli vell. Els qatarís s'estan gastant els diners del petroli en fer quelcom que els turistes vulguin visitar, no son tontos.

I avui al matí últim dia en aquest racó de desert, i ha set intens! Primer a canviar una càmera de fotos que em vaig comprar ahir, i feia totes les fotos de colors pastel. Algun fallo de l'òptica, curiós però emprenyador! Després hem anat a Katara, una mena de parc temàtic cultural que estan construint amb petrodòlars. És una anada d'olla, una mena de complex gegantí amb un amfiteatre romà inmens, una mesquita gegant, la òstia de restaurants i galeries d'art... després hem anat a la corniche, que és per entendre'ns el passeig marítim. Resulta que fan el campionat del món de motos d'aigua, i voltant per allà hi havia una zona restringida als equips, on tenien totes les motos d'aigua i hi havia tots els pilots i els mecànics treballant. Li he fotut un rotllo al segurata de què tenia amics competint allà i ens ha deixat passar, i al final resulta que si que hem fet amics! hi havia un equip de gallecs amb el pilot palestí (si si molt raro) que ens han estat explicant historietes de la competició. El palestí (que també es diu ahmed. com es veu a la moto) es veu que es un crack de les motos d'aigua, i que l'emir de Qatar li havia ofert el passaport qatarí (algo quasi impossible d'aconseguir!) i mooooolts calés a canvi de que ell competís per qatar enlloc de fer-ho per palestina, i el tio li va dir que no, que ell és palestí. Dos collons. Tot i que em sembla que no tenia cap problema de calés aquest tio...

La jornada ha acabat de la òstia. L'Ahmed em deia d'anar a una festa en un hotel, i jo m'imaginava qualsevol parida. Doncs no no, una festa a la platja de la òstia!! es veu que la fan cada divendres, i ha vingut a punxar David Guetta, DJ Tiesto i gent per l'estil... avui anava de reggae, i era un festival! lo curiós és que començava a les 3 i s'acabava a les 11 de la nit. L'altre cosa curiosa és que no hi havia absolutament cap qatarí. Tants calés i no saben divertir-se. Lo de l'horari m'ha anat perfecte per mi, a les 12 havia de ser a l'aeroport (on soc ara) que a les 02:35 em surt el vol... cap a Bali!! 
QUE VÉNEN ONADES!!!!!


 Un petit exemple de l'activitat constructora de Qatar... Jo això a les obres de Catalunya no ho he vist mai!

3 comentaris:

Norbe ha dit...

Tindries k portar aquest xerrac gegant o que?????? per netejar zones per la moto aniria bastan b!!

Fas molta enveja!!!

norbe ha dit...

Volia dir Tindries k portar aquest xerrac gegant

germantrip ha dit...

nano porta aquest xerrac que per camprodon m anira de collons!!!!!!11jajaja