diumenge, 25 d’octubre del 2009

Classes de rescat aquàtic i cap al centre!

Les onades són bastant petites i cada dia ha anat a menys, o sigui que avui he pres la decisió de marxar fins dijous, que arriba un nou swell a la costa amb la promesa de sessions màgiques de surf. Fins llavors, però, aniré a fer una volta amb tren pel centre i nord de l'illa, per visitar uns quants temples i ruïnes antigues i pujar a Sri Pada, una muntanya sagrada de 2.200 metres, una de les més altes de l'illa. L'Hari i l'Ani m'acompanyaran un tros, ja que ells se'n van a Colombo, se'ls acaben les vacances. Tots tres tenim moltes ganes de fer aquest viatge, ja que diuen que el paisatge és espectacular, i l'experiència dels trens al centre de Sri Lanka és com un viatge en el temps, sembla que tornis a l'època colonial anglesa: plantacions de tè, mansions a la falda de les muntanyes i el tren rodant a poc a poc passant ponts de ferro i poblets oblidats.

Ja veurem! De moment no sabem ben bé ni a quina hora surt el tren, ni com arribar fins allà, ja que la primera ciutat amb estació és a uns 100 quilòmetres d'Arugam. Però no em preocupa gaire, a un lloc o altre arribarem! Avui hem passat l'últim dia a la platja, però no prenent el sol... L'endemà de la mort d'aquell home que es va ofegar vam estar parlant i discutint sobre l'assistència sanitària en aquests països, sobre com el van treure de l'aigua, com el van portar a l'"hospital" sense fer-li RCP ni res, etc. De cop, l'Ani va tenir una idea: perquè no fer una classe de primers auxilis als surfistes i pescadors locals? Ells són els que sempre estan a la platja, i si mai torna a passar algo semblant ells podran donar una bona assistència, ja que aqui no hi ha ni socorristes ni res. Ell ha fet ciència de l'esport, i a l'escola de bombers he fet rescat aquàtic i RCP, o sigui que entre tots dos fem un bon equip de professors!

Tal dit tal fet: vam parlar amb molta gent del poble, sobretot l'Hari que ha estat cops aquí i hi té molts amics. Tothom es va mostrar super content amb la idea, i avui a les 9 del matí hem quedat en un xiringuito de la platja per fer la primera sessió. Molt divertit, tot de pescadors srilankesos fent-se massatges cardiacs i boca a boca... una mica un caos, un dels surfistes em feia de traductor espontani, però els hi ha quedat molt clar. Quan torni la setmana que ve farem rescat aquàtic, ja els he avisat que portin tots banyador, que ens mullarem! En acabat hem anat tots a esmorzar peix en una de les barraques dels pescadors, filet de tonyina (per variar) estàven la òstia de contents, i no paraven de mirar al mar a veure si algú s'afogava per poder-lo anar a salvar... jeje la veritat es que estaven molt motivats!

Ara només falta fer la maleta per marxar. Deixo la planxa i un merder de coses aqui a Arugam, ja que torno d'aqui quatre dies. Però mentre estava escrivint això han passat un parell de coses: bé, la primera no ha passat, és que l'Hari i l'Ani han anat a Crocodile point, a una hora de camí, i encara no han tornat (i fa dues hores que és fosc). És un lloc on hi van molts elefants, i a aquesta hora deu estar plagat de paquiderms. Suposo que ja tornaran, però fan patir i tot aquests dos, un està a la parra i l'altre encara més! L'altra cosa és que el tuktuk que ens havia de portar fins a moonaragala demà a les cinc del mati no ens pot portar. Ha vingut el conductor, en Naim, a explicar-me que s'ha acabat la gasolina de tota la provincia! Es veu que hi ha un camió que porta la gasolina a les gasolineres de la zona, i que fa dies que no passa. Diu que surt un autobus a les 5 cap allà, esperem que tingui el dipòsit ple...

Per cert, una foto de militars. Son a tot arreu, fins i tot a la platja!!!